Gallery P.O. BOX 51

Zoals iedere band heeft ook P.O. Box 51 een gitarist nodig. Een van die gitaristen is Ad Vergeer.

ABFG7121 Arie Bon Photography PO BOX51

Deze jongeman heeft in meerdere bands gefungeerd als toetsenist, gitarist en als drummer. Coverbands zoals Streneuous, de Basis, Right Now en Reissue zijn de bandjes waarvan Ad deel heeft uitgemaakt. Ad is van POBox het meest geïnteresseerd in de oudere bands zoals Status Quo, Steve Ray Vaughan, Golden Earring, Elvis Presley, Black Crowes, David Bowie, Herman Brood, Rory Galagher, ZZ-Top, Walter Trout, Pink Floyd, Robin Ford en Fleetwood Mac.

Nederlandstalige bands zijn voor hem toch wel: BLØF, Racoon, the Scéne, Frank Boeijen, en de Dijk. Ook kan hij de bluesmuziek zeer waarderen. Een reden waarom hij uit eindelijk bij P.O. Box 51 is gekomen.

Toen P.O. Box 51 begon als bandje onder de naam van Bad Music zochten ze nog naar een extra gitarist. Ad zag Andre heien op het drumstel, Arjen Plukken aan de bas, Paul rammen op de gitaar en Cock blèren door iets wat weg had van een microfoon. Hij bevestigde voor zichzelf de bandnaam Bad Music, pakte zijn ‘Fender Champ 6Watt Tube – versterker’ en zijn ‘Westone Thunder II’ gitaar en ging weer weg.

Een aantal jaren vloog voorbij. Arjen verliet de band, Andre ging bassen. Dolf Koch volgde Andre op als drummer, Cock werd verzocht de band te verlaten en maakte plaats voor Sjaak en Bad Music werd veranderd in P.O. Box 51. De mannen boekte in deze formatie enkele successen bij diverse optredens en het ging de band voor de wind.

Op een stille zaterdag verliet Dolf de band en POBox zat weer zonder drummer. Aangezien Ad al meerdere bands had voorzien van drumwerk en de mannen van de band niet begrepen waarom Ad vorige keer was weggelopen belden ze hem weer op. Ad hoefde dit keer geen gitaar te beroeren in PO Box, maar hij zou dus het drumwerk voor zijn rekening nemen.

Omdat POBox51 nu wat meer Blues speelde dan alleen een grove uitvoering van Death Metal vond Ad het geen probleem om nu wel te komen drummen. Mede omdat Blues zijn lievelingsmuziek was om te drummen, wilde Ad graag deze positie vervullen.

Ad drumde met zijn Vic Firth stokken op een Pearl Export drumstel met Zildjian en Sabian bekkens en een Mapex piccolo snare.

Na een aantal jaren als drummer binnen P.O. Box 51 werd Ad geveld door een nekhernia. Hierdoor kon hij het drummen niet lang volhouden. Een avondje oefenen was nog niet zo’n probleem maar een hele avond optreden was toch teveel gevraagd. Ad besloot om te stoppen als drummer en als gitarist verder te gaan binnen POBox.

Ondertussen had hij wat geïnvesteerd en een Marshall JTM 30Watt Tube versterker gekocht. De gitaren die Ad toen ging bespelen waren een Charvel, een Blade telecaster, een Fender telecaster, een Ibanez JS900, een Vantage ES335 kopie en een Fender Stratocaster model 1965. In combinatie met een handjevol Digitech en Roland effecten was Ad van toen af aan de tweede solo gitarist in P.O.Box 51!!!

En die taak vervult hij tot heden nog steeds!!!

DIE ENE GITARIST VAN POBOX51

Ad Vergeer

POBox51_Ad_met_Ibanez.jpg

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn