Gallery P.O. BOX 51

Vier muzikanten en een zanger. Tja, het noodzakelijk kwaad ontbreekt ook binnen deze band niet. Meestal het grootste ego met het kleinste talent. Echter, bij POBox is niets minder waar. Deze jongen bezit over een ongetwijfeld groot ego maar heeft toch ook wel een groot talent.

ABFG7110 Arie Bon Photography PO BOX51

Dankzij deze man heeft PO Box 51 een breder repertoire opgebouwd. Zonder hem zouden ze nu nog steeds alleen maar blues spelen. Niet dat dit verkeerd is maar het is wel zo leuk om wat meer gevarieerd te zijn in je performance.

Walter haalt zijn ideeën uit bands zoals: Pearl Jam, Golden Earring, Frank Boeijen, Bush, BLØF, Elvis Presley, De Dijk, Black Crowes, The Scéne, Red Hot Chili Peppers, Herman Brood, Rory Galagher en vele andere. De meeste bandjes worden wel vertolkt binnen het repertoire van P.O. Box 51 maar andere bands moeten nog even wachten tot zij de eer krijgen om door de band gecovered te worden.

Ooit eens door een vriendinnetje van dansles voor het blok gezet bij haar oom, is Walter bij POBox terecht gekomen. Ze dacht dat hij niet zo geweldig zou zingen als hij zelf beweerde. Ze gaf haar oom Paul Hoogervorst zijn telefoon nummer en Walter mocht auditie komen doen bij deze top 100 aller tijden band.

Uiteindelijk bleek het allemaal erg mee te vallen en op een mooie lentedag in mei 1996 was de nieuwe zanger gevonden.

Het duurde vervolgens nog een klein jaar voor POBox51 weer op de planken stond. Er moest immers een compleet nieuw repertoire opgebouwd worden.

Het eerste optreden was voor deze nieuwe aanwinst wel een hang naar meer en binnen korte tijd werden er meer optredens geboekt.

Nu, inmiddels jaren verder is de zanger wat meer een rot in het vak verworden en zijn de meeste zenuwen voor een optreden verdwenen. Desalniettemin is het enthousiasme nog steeds aanwezig en wordt ieder optreden weer vlammend begonnen.

Naast P.O. Box 51 heeft Walter nog wat andere projecten gedaan zoals het alternatieve bandje Blazer en de rock-coverband Fatal Decision. Tegenwoordig is het enige bandje dat Walter nog naast POBox heeft het projectmatige coverbandje N.Ä.P. (ook wel New Ärplay Project genaamd) waarmee ze momenteel met een DoeMaar act de planken bestormen. Daarin is hij niet de gedoodverfde zanger maar actief als bassist!

P.O. Box 51 is een band waarin Walter nog steeds zijn ei kwijt kan en nieuwe ervaringen kan opdoen. Daarom heeft hij nog iedere week zin om te oefenen en iedere keer weer zin om op te treden met de mannen.

DE ZANGER VAN POBOX 51

Walter van Koert

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn