Gallery P.O. BOX 51

Eén gitarist is nooit genoeg in een coverbandje. Als er toch ruzie gemaakt moet worden in een band, dan hebben de andere muzikanten liever dat dit tussen twee gitaristen gebeurt…

Het andere grote ego op gitaar bij POBox is Paul Hoogervorst.

ABFG7130 Arie Bon Photography PO BOX51

Deze jongeman begint op vrij vroege leeftijd al met gitaarspelen. Hij krijgt van een plaatselijke docent les in klassieke gitaar. Als Paul de meeste dingen onder de knie heeft, vraagt hij aan zijn leraar wanneer ze ‘Van Halen’ gaan oefenen. Zijn muziekdocent reageert hier op door geen les meer aan Paul te willen geven. Het enige wat Paul zich kan herinneren is dat de gitaarleraar iets van “cultuurbarbaar” mompelde alvorens in zijn auto te stappen.

Van Halen… Tja, als je Van Halen zegt in Noorden reageert iedereen met: Paul Hoogervorst!

Paul is een fan in hart en … vaatziekten. Ook zijn eerste bandje ‘Bad Music’ was gestoeld op invloeden van deze geweldige Nederlands-Amerikaanse band.

Dat neemt niet weg dat hij geen andere muziek luistert. Integendeel, hij heeft een behoorlijk brede muzieksmaak. Je bent een PO Boxer of je bent het niet…

De ene keer luistert Paul naar the Golden Earring en vervolgens schakelt hij weer om naar Christina Aguilera. Daarna volgt een cd-tje van Steve Ray Vaughan om daarna die weer plaats te laten maken voor de Dijk of the Scene. Kortom, top honderd aller tijden!!!

Paul laat zich dus beïnvloeden door bands zoals: Van Halen, Prince, Steve Ray Vaughan, Golden Earring, Pink Floyd, Frank Boeijen, BLØF, Elvis Presley, Christina Aguilera, De Dijk, Black Crowes, Santana, David Bowie, The Scéne, Red Hot Chili Peppers, Herman Brood, Rory Galagher, ZZ-Top, Kane, van Dik Hout, Racoon en Walter Trout.

Gelukkig kunnen beide gitaristen binnen deze coverband goed met elkaar door een deur. Er worden altijd afspraken gemaakt over wie wat speelt. Ze kennen elkaars sterke en zwakke punten en vullen zo de gaten die de ander openlaat.

Paul is begonnen op een Kramer. Jaja, de gitaar waar Eddy van Halen ook op begonnen is. Die werd vergezeld door een Gibson Les Paul. Dit alles op een flinke Marshall stack. Een JCM900 met een 4x10 Cabinet en een Marshall Valvestate VS102R. Maar wijsheid komt met de jaren en Paul zocht voor zijn coverbandje een iets meer overzichtelijk systeem. Dit resulteerde in een SRV Fender Stratocaster over een Koch Classictone met een Mesa Boogie voorversterker. Later koos Paul weer voor de ‘Luke’ van Musicman door een Koch Loadbox over een Koch Classictone met een Mesa Boogie voorversterker en nog wat extra pedaaltjes.

Naast het gitaarspelen met zijn coverbandje besteed Paul ook nog veel tijd aan het verhuren van geluidsapparatuur. Paul heeft door de jaren heen te veel problemen gehad met verhuurders van geluidsystemen. De een had zijn spullen niet op orde, de ander wist niet wat hij aan het doen was. Dat kon beter volgens Paul.

Hij besloot om zelf een set te kopen en te gebruiken voor optredens. Na een aantal keer optreden vroegen andere bands of Paul ook niet met zijn geluidsysteem bij hun kon komen staan. Dit leek Paul wel leuk en zo geschiedde. De geboorte van POBox Sound was een feit! Een begin werd gemaakt met het geweldig klinkende SA en uitgebreid met D&B. Als er flightcases nodig zijn maakt Paul die zelf. Ook maakt Paul flightcases op bestelling.

Neem eens een kijkje op de site hiernaast www.poboxsound.nl.

Toch blijft de band zijn grootste passie! En gecombineerd met zijn eigen geluid weet hij zeker dat de band altijd constant, betrouwbaar en geweldig klinkt!!!

DIE ANDERE GITARIST VAN POBOX51

Paul Hoogervorst

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn