Gallery P.O. BOX 51

De drummer wordt meestal ook wel de motor van de band genoemd.

De motor van P.O. Box 51 is na vele omzwervingen gevonden in de vorm van Dennus Griffioen. Deze kerel heeft reeds furore gemaakt in bandjes zoals ‘Powerchord’, ‘Order in the Court’ en ‘Gush’.

ABFG7119 Arie Bon Photography PO BOX51

Dennus’ smaak loopt nogal uiteen. Niet vreemd voor een POBox-muzikant overigens.

Hij luistert naar de Foo Fighters, Ozzy Osbourne, Steve Ray Vaughan, Golden Earring, Tool, Led Zeppelin, Frank Boeijen, BLØF, Elvis Presley, De Dijk, Black Crowes, David Bowie, The Scéne, Red Hot Chili Peppers, Herman Brood, Rory Galagher, ZZ-Top, Kane, Racoon, Walter Trout,

Op jonge leeftijd weet Dennus al waar zijn hart in de muziek ligt. Hij wil drummer worden. Na een aantal jaren drumles van o.a. Cesar Zuijdewijk op zijn Tama heeft Dennus genoeg ervaring opgedaan om zijn eerste coverbandje te ervaren.

Bij Powerchord komt een vacature vrij en Dennus soliciteert. Na een aantal oefenavonden staan er al optredens op het programma. Hier kan Dennus lekker zijn Vic Firth stokken laten wapperen en genoeg ervaring opdoen.

Na een tijdje wil Dennus weer eens verder. Het mag wat meer rocken van hem. Coverband ‘Order in the Court’ lijkt een goede opvolger van Powerchord waarin Dennus weer zijn complete ei in kwijt kan op zijn Zildjian bekkens en bijbehorende Tama ketels. Nog meer optredens volgen. Niet alleen in kroegjes maar nu ook op diverse podia bij verschillende feesten wordt de band geboekt.

Op een bepaald moment is het genoeg voor Dennus. Al die covers heeft hij nu genoeg gespeeld en hij gaat op zoek naar iets anders. Gush is een formatie, gevormd door vrienden van Dennus, die gezamenlijk eigen werk willen gaan maken en af en toe een covertje erbij. Dennus besluit om een electronisch drumstel van Roland te kopen om de geluidsdruk terug te dringen tijdens het oefenen. Zo kunnen de mannen naar hartelust tot diep in de nacht musciseren. Deze vriendencombinatie werkt voor jarenlang erg goed totdat de zanger besluit een ander doel na te streven. Zonder de band…

Dennus blijft met de andere mannen wel wekelijks spelen maar hij wil toch wel eens de planken op om zich eens lekker in het zweet te werken.

Gelukkig is P.O. Box naarstig op zoek naar een nieuwe drummer en bellen ze aan bij Dennus. Zonder ook maar één keer na te denken voegt Dennus zich bij het bonte gezelschap en voorziet de band van een lekker Diesel-Wankel roffeltje. Dit officiële DW-drumstel heeft Dennus gekocht nadat hij bij POBox is ingetreden en dat geeft een heel lekker geluid.

Het spelen van covers is toch weer een lieve lust van hem geworden. Gelukkig maar want P.O. Box 51 kan niet meer zonder hem!

DE DRUMMER VAN POBOX51

Dennus Griffioen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn